Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Πήρα και από τα ΧΥΤΑ μίζες 300 χιλιάδες ευρώ

ΚΥΠΡΟΣ
Άλλα δύο ακίνητα θα μεταβιβάσει στο κράτος ο Σάββας Βέργας, μετά τη χθεσινή παραδοχή του σε αριθμό κατηγοριών και στην υπόθεση των ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ.


Αλλα δύο ακίνητα θα μεταβιβάσει στο κράτος ο Σάββας Βέργας, μετά τη χθεσινή παραδοχή του σε αριθμό κατηγοριών και στην υπόθεση των ΧΥΤΑ Πάφου - ΧΥΤΥ Κόσης.

Οι μίζες που ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έλαβε ανέρχονται στις 311.000 ευρώ και ως αντίτιμο θα παραχωρήσει το ένα δεύτερο ημιτελούς πολυκατοικίας έξι διαμερισμάτων στην περιοχή όπου βρίσκεται η ΑΗΚ Πάφου, καθώς και το ένα δεύτερο χωραφιού στη Χλώρακα επειδή κατέχει και τα δύο ακίνητα εξ ημισείας. Από το ποσό των 311.000 έγινε εισήγηση από τον συνήγορο του κατηγορουμένου, Σάββα Μάτσα, όπως αφαιρεθεί το ποσό των 35.000 που δόθηκε ως εισφορά στο αθλητικό σωματείο ΑΕΠ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής Νίνο Κέκκο.

Ο κ. Μάτσας υπέδειξε ότι με την παραχώρηση των δύο ακινήτων το ποσό που αναλογεί στον πελάτη του υπερκαλύπτεται, με τον κ. Κέκκο να απαντά ότι κατά την επόμενη δικάσιμο, η οποία να σημειωθεί ότι ορίστηκε μόνο για τον κ. Βέργα, θα είναι μάλλον σε θέση να πληροφορήσει το δικαστήριο αναφορικά με το ποσό που θα εκτιμήσει το Κτηματολόγιο (μέσω της ΜΟΚΑΣ) την αξία των ακινήτων. Από τον κ. Μάτσα πληροφορηθήκαμε ότι ο πρώην δήμαρχος Πάφου έθεσε τον εαυτό του και στη διάθεση της Νομικής Υπηρεσίας, στην περίπτωση που θα θελήσει να τον χρησιμοποιήσει ως μάρτυρα κατηγορίας.

Ενόψει της παραδοχής του κ. Βέργα, το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, με σύνθεση τους Καλογήρου, Σταύρου και την Εύη Αντωνίου, όρισε την 5η Απριλίου ως την ημερομηνία κατά την οποία θα ακουστούν τα γεγονότα που αφορούν τον ίδιο, θα αγορεύσει ο συνήγορός του για μετριασμό της ποινής και ακολούθως θα αναμένεται η ετυμηγορία. Για την όποια ποινή επιβληθεί, το δικαστήριο έχει την ευχέρεια να διατάξει όπως συντρέχει με αυτήν που ήδη εκτίει ο κατηγορούμενος (6 χρόνια) για την υπόθεση του ΣΑΠΑ, ή να διατάξει έκτισή της με το πέρας αυτής της ποινής.

Στις 766.600 ευρώ το σύνολο των μιζών

Ο Σάββας Βέργας παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες του δεκασμού, της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, της κατάχρησης εξουσίας και της δωροληψίας, ενώ αρνήθηκε ενοχή στην κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες αφού προτίθεται να επιστρέψει το ποσό που του αναλογεί διά των δύο ακινήτων. Ενόψει της παραδοχής του, η κατηγορούσα αρχή απέσυρε τις κατηγορίες της συνωμοσίας, της δωροληψίας από δημόσιο αξιωματούχο και της αθέμιτης απόκτησης περιουσιακού οφέλους, όχι όμως και την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των μιζών που φέρονται να τσέπωσαν όλοι οι κατηγορούμενοι ανέρχεται στις 766.600 ευρώ, το οποίο ελάμβαναν κατά διαστήματα από την εταιρεία Elector Cyprus. Για τον Σάββα Βέργα, συνοπτικά στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι «ενώ ήταν δήμαρχος Πάφου και πρόεδρος του ΧΥΤΑ Πάφου, επιφορτισμένος με την εκτέλεση καθήκοντος λόγω του λειτουργήματός του με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό, αποδέχτηκε το χρηματικό ποσό των 766.600 ευρώ από τη 15η κατηγορούμενη (Elector) για να βοηθήσει ως εκ της θέσης του στην προώθηση της αποπληρωμής των καθυστερημένων οφειλών του ΧΥΤΑ Πάφου προς τη 15η κατηγορούμενη». Νοείται ότι μετά την παραδοχή του κ. Βέργα, οι μίζες που έλαβε ο ίδιος αντικαταστάθηκαν με το ποσό των 311.240 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση του ΣΑΠΑ, ο Σάββας Βέργας παραδέχθηκε ότι ο ίδιος λάμβανε το 40% των μιζών, ενώ το υπόλοιπο 60% διανέμετο στους άλλους.
Οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά 16, περιλαμβανομένων τεσσάρων νομικών προσώπων, ενώ ανάμεσα στα φυσικά πρόσωπα είναι και ο παυθείς δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, καθώς και ο Ευτύχιος Μαληκκίδης. Στον κατάλογο των προσώπων που θα κληθούν να μαρτυρήσουν αναγράφονται τα ονόματα 98 ατόμων.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε τι σκέφτεσε ...